
پرخاشگری
پرخاشگری یک آسیب اخلاقی همراه با عصبانیت است و در بسیاری از افراد در مواضع مختلف در جامعه و خانواده دیده میشود که علتهای متفاوتی دارد و کسانی که دچار این مشکل میشوند باید با بررسی علت این مشکل سعی در برطرف نمودن آن داشته باشند. عدم کنترل این مشکل میتواند آسیبهای جبران ناپذیری در زندگی برای فرد داشته باشد.
علائم فیزیکی فردی که دچار عصبانیت میشود
وقتی فردی دچار عصبانیت میشود علائمی در بدنش بروز میکند از جمله افزایش برافروختگی، فشار خون، سردرد و سرگیجه، تنفس سریع و نفس نفس زدن، احساس فشار سنگین در سر، اضطراب و استرس، عدم تمرکز و ایجاد مشکل در حافظه، اختلال در خواب و خوراک که این علائم در افراد مختلف شدت و ضعف متفاوتی دارد که اگر زود برطرف نشود ممکن است خطرآفرین باشد که برای حفظ سلامت بهتر است با تدابیری از این حالت رها شده و تغییر و تحولات جسمی نیز به حالت طبیعی برگردد.
عواملی که باعث ایجاد یا تشدید عصبانیت و پرخاشگری میشوند
عصبانیت و پرخاشگری علل و عوامل مختلفی دارد که منشا ایجاد آن سوء مزاج و مشکلات زندگی میباشد. افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر مستعد عصبانی شدن هستند و این افراد زمانی که در هوای گرم قرار میگیرند بیشتر دچار این حالت میشوند. یکی دیگر از علل پرخاشگری کمخونی و کمخوابی وخستگی ناشی از کار زیاد است که باعث عصبی شدن فرد میشود. رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی ناسالم نیز میتواند منجر به اضطراب و استرس و عصبانیت شود. مصرف برخی داروهای شیمیایی خاص بر روی خلقوخوی افراد تأثیرگذار است. تغییرات هورمونی مانند دوران پیش از قاعدگی یکی از دلایل عصبانیتهای ناگهانی است که میتواند منجر به پرخاشگری در فرد شود.
راه پیشگیری از پرخاشگری
پرخاشگری حالتی است که در اکثر انسانها در موقعیتهای مختلف زندگی دیده میشود که بهتراست از ایجاد این حالت پیشگیری نمود. در مرحله اول میتوان با ایجاد تعادل مزاج و جلوگیری از سوءمزاج و با تغذیه مناسب و سبک زندگی سالم جلوی ایجاد این مشکل را گرفت. در مرحله دوم با تمرین تسلط بر خویشتن و ایجاد آرامش درونی و پاکسازی مغز از برهم زنندههای درونی آرامش، از ایجاد پرخاشگری و عصبانیت پیشگیری نمود. اگر فردی دچار عصبانیت شد بهتر است با تغییر حالت مثل راه رفتن و ترک محل از پرخاشگری جلوگیری نماید.
درمان عصبانیت با گیاهان دارویی
افرادی که زیاد دچار عصبانیت و در نتیجه پرخاشگری میشوند بهتر است از گیاهان دارویی برای برطرف شدن مشکل استفاده نمایند. برخی گیاهان در آرامبخشی تاثیر بسیار زیادی دارند از جمله چای، زیرفون، اسطوخودوس، گل ماهور، پونه کوهی، ریحان، بابونه، نعنا فلفلی، بادرنجبویه، دارچین، زیره سبز، هل، زعفران، گل پر، گل نسترن و بهلیمو که اغلب این گیاهان منع مصرف خاصی ندارد اما در بارداری باید با احتیاط مصرف شوند.
رایحه درمانی نیز میتواند به رفع مشکلات عصبی کمک کند مانند عطرها، بخورها، اسانسها. اما نوع عطری که استفاده میشود باید متناسب نیاز و مزاج فرد باشد اگر عصبانیت از سوء مزاج گرم باشد عطرهای خنک کمک کننده هستند. مانند عطر لیمو و عطرهای گرم مثل یاس و اسطوخودوس برای سوء مزاج سرد و بیماریهایی مانند افسردگی مناسبند.