علما و شهدا

شهید رجایی

شخصیت و اخلاق شهید رجایی

از ویژگی­ های خاص شخصیتی شهید محمدعلی رجایی می ­توان به ساده ­زیستی و دوری وی از هرگونه تجملات اشاره کرد. رجایی شخصیتی پرکار، جوان گرا و مسئولیت ­پذیر داشت و در انجام امور کشور، بسیار به مشورت کردن معتقد بود. علی صادقی نیز با تأکید بر روحیه مشورت پذیری وی می‌گوید: ” از ویژگی‌های آقای رجائی این بود که در مسائل و مواردی که تشخیص می‌داد نیاز به مشورت دارد، نزدیک‌ترین افرادی را که به آن موضوع مرتبط بودند به جلسه‌ای مشورتی دعوت می‌کرد و در این جلسه‌ها می‌گفت در این مورد یک بحثی بکنیم تا من نظر شما را بشنوم”.

رجایی معتقد بود تداوم انقلاب اسلامی با کار و تولید بیشتر و با مصرف و هزینه کمتر ممکن می­ شود و با صرف شعار و حرف نمی­توان کشور را مدیریت کرد. وی بسیار به آموزش نسل جوان و بهره­ گیری از توانمندی ایشان معتقد بود. رجایی در جایی بیان داشت که نسل جوان می‌بایست خود را از آفات زمانه حفظ کرده و ضمن خودسازی، آماده دفاع از محرومین و اداره آینده انقلاب و جامعه گردد.

توجه به محرومین

توجه به محرومین و مناطق محروم از دیگر مؤلفه‌های مهم شهید رجایی بود که به گواه دوستان و اطرافیان، شهید رجایی همواره به آن پایبند بود. محمد سلامتی وزیر کشاورزی در دوران شهید رجایی با اشاره به اهمیت این موضع و طرح آن در اولین جلسه دولت می‌گوید: مصوبه اولین جلسه دولت تعیین حقوقی برای پیرمردان و از کار افتادگان روستاها بود که مقرر شد نفری سیصدتومان به آن‌ها حقوق داده شود. آقای رجائی با طرح این پیشنهاد در اولین جلسه دولت نشان داد که جهت‌گیری دولت او به سمت کمک به محرومین و مستضعفین است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا