تغذیه

توصیه های طب سنتی در فصل پائیز و زمستان(2)

از دید طب سنتی هر فصل سال مزاج خاص خود را دارد، و بهتر است با تغییر فصل نوع غذاها و سبک زندگی کمی تغییر کند. مزاج فصل پاییز سرد و خشک است زیرا حرارت هوا کم می شود اما میزان رطوبت هوا به اندازه زمستان زیاد نیست. در ادامه بهترین خوراکی ها و دمنوش هایی که مناسب پاییز هستند را به شما معرفی می کنیم.

کاهش تجمع چربی های مضر در عروق با مصرف انار

مطالعات نشان داده اند که مصرف انار می تواند منجر به جلوگیری از آسیب های گردش خون با کاهش تجمع چربی های مضر در عروق شود، اضافه کرد: در واقع مصرف منظم انار با سلامت قلب ارتباط دارد.

تندرستی بیشتر در فصل پاییز

به کارگیری برخی تدابیر چون استفاده از عطرهای معتدل، حمام یک روز در میان با آب نیم گرم، چرب کردن بدن با روغن های مناسب مانند بنفشه و بادام، پوشش مناسب در طول روز متناسب با ساعت روز و پوشاندن سر به ویژه در هنگام خواب، از جمله تدابیر خوب این فصل هستند که موجب تندرستی بیشتر و پیشگیری از بیماری ها در فصل پاییز می شوند.

دستورات غذایی این فصل

همه غذاها دارای مزاج هستند و بهتر است در فصل خود مصرف شوند، در فصل پاییز غذاهایی مانند گوشت گاو و گوساله، کنسروها و کمپوت ها، سوسیس و کالباس، فست فودها، ادویه های تند و تیز، ترشی ها، سرخ کردنی ها، بادمجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، کلم و گل کلم، رُب و سس ها، غذاهای مانده، چای پر رنگ، یخ، شوری ها، چیپس و پفک که به خشکی مزاج بدن دامن می  زنند، کمتر استفاده شوند.

سیب، به و گلابی بهترین میوه های فصل پاییز هستند

در فصل پاییز باید از زیاده  روی در مصرف میوه های سرد و تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز نیز پرهیز کرد، انار، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی بهترین میوه های فصل پاییز هستند، مصرف خوردنی ها و نوشیدنی های مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، شیرینی های طبیعی، حلوای طبیعی، مرباهای طبیعی، شربت گل، شربت عسل، مغز خشکبار به ویژه بادام درختی و آش های ساده در این فصل توصیه می شود.

بهتر است با سرد شدن هوا، از غذاهای سنگین و  تر مانند حلیم، آش ها، آبگوشت ها و کله  پاچه استفاده شود، غذاهای سنگین و سنتی مانند حلیم، بهترین غذا برای روزهای سرد سال هستند.

در این فصل که بیماری سرماخوردگی نیز زیاد است می توان از یک قاشق عسل و یک برش لیموترش درون آب ولرم استفاده کرد البته می شود هنگام استفاده از این معجون از چوب دارچین هم برای افزایش عطر و همچنین خاصیت ضد ویروسی آن بهره  مند شد که باعث بهبود زودتر علائم سرماخوردگی، افزایش آرامش و نشاط و همچنین کاهش علائم آلرژی نیز خواهد شد.

بیماری های فصل پاییز و کنترل سرما خوردگی

یکی از مشکلات شایع در این فصل، ابتلا به سرماخوردگی است، سرماخوردگی های ساده یا اصطلاحاً ویروسی، که علایم آن محدود به آبریزش بینی، عطسه، بی حالی و خستگی است و علایم عفونت باکتریال مانند گلودرد چرکی وجود ندارند.

باید از مصرف نابجای داروهایی چون آنتی بیوتیک  ها پرهیز کرد، تا بهبود علایم باید استراحت کرد و ضمن پرهیز از خوردنی هایی که موجب افزایش سردی و تری بدن می شوند، از سوپ ها و آش های ساده و گرم استفاده کرد، زیرا سرماخوردگی یا زکام، در صورتی که طولانی نباشد و منجر به عوارض نشود، یکی از راه های دفع مواد ناسالم از بدن است و نباید جلوی آن گرفته شود.

اگر علائم بیش از ۵-۴ روز طول کشید و یا علائمی از عفونت های باکتریال وجود داشته باشد در آن صورت باید با مراجعه به پزشک متخصص و تشخیص دقیق بیماری، داروهای مورد نیاز، تجویز و مصرف شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا